Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK
Stenen tandenborstelbeker Stenen tandenborstelbeker Stenen tandenborstelbeker Stenen tandenborstelbeker Stenen tandenborstelbeker x
Stenen tandenborstelbeker

€ 17,95

Stenen tandenborstelbeker van Yumeko

HANDGEMAAKTE SPEKSTENEN TANDENBORSTELBEKER

Van buiten zacht en glad, vanbinnen ongepolijst en wat ruwer: deze mooie ronde beker gebruik je voor je tandenborstel en tandpasta. Door een gaatje in de bodem loopt water makkelijk weg. De beker van speksteen is exclusief voor Yumeko ontworpen en gemaakt. In een kleinschalige werkplaats in India werd deze stenen tandenborstelbeker met de hand gehouwen, gepolijst en gekerfd. Natuurlijk wordt daar volgens fairtrade-normen gewerkt en streng toegezien op de werkomstandigheden.

HARD EN ZACHT TEGELIJK

Speksteen is een natuurlijke, zachte steen die in verschillende kleuren en vormen in India voorkomt. In een werkplaats in Agra, de stad van de Taj Mahal, worden de badkameraccessoires gehouwen, gepolijst en gekerfd. Dit vraagt niet alleen om kracht, maar ook om nauwkeurigheid en creativiteit. De voorwerpen zijn solide en zwaar, maar tegelijkertijd hebben ze een zachte, ronde vorm en voelen zijdezacht aan. Daardoor zijn ze zowel stoer en mannelijk als zacht en vrouwelijk, modern en tegelijkertijd tijdloos.

HEEL OUD

Speksteen is een stollingsgesteente dat meer dan twee miljard jaar geleden in de aardkorst werd gevormd. Omdat het voor een groot deel uit talk bestaat, is het makkelijk te bewerken en voelt het zo heel zacht aan. Toch lijkt de hardheid van de steen op die van marmer. Speksteen wordt donker wanneer het in aanraking komt met water en dit effect trekt weer weg bij het opdrogen. Wel kan het oppervlak permanent donkerder kleuren onder invloed van zeep, wat het materiaal eigenlijk nog warmer en levendiger maakt.

EERLIJK GEMAAKT

De werkplaats waar de producten worden gemaakt is ruim vijftien jaar geleden opgericht. Er werken inmiddels zo’n honderd – voor een groot deel – mannen. Vrouwen zijn weer in de meerderheid op de kwaliteitscontrole- en verpakkingsafdeling. Om deze prachtige badkameraccessoires te kunnen importeren en verkopen, werkt Yumeko samen met een bedrijf dat lid is van de World Fair Trade Organization. De omstandigheden waaronder de mensen werken is een belangrijk aandachtspunt in de werkplaats. Er zijn dan ook maskers tegen het stof en afzuigsystemen. Ook is er voor de werknemers medische zorg, training en krijgen ze een eerlijk loon.

Gastendoekjes pure white - 4 st
€ 22,95
incl. BTW
Gastendoekjes warm taupe - 4 st
€ 22,95
incl. BTW