Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK
The story of stuff

Wat een fascinerende, simpele en mooi gemaakte film is dit. The story of stuff. Over hoe wij onze spullen maken, gebruiken, waar we ze laten na gebruik en wat dat allemaal kost in termen van milieuschade en sociale schade.

Hoe meer je hier over te weten komt, hoe minder je er over lijkt te weten en hoe treuriger je wordt in eerste instantie. Tot ik besefte dat we toch eerst precies moeten weten hoe onze wereld in elkaar steek, zodat ieder voor zich z'n gedrag kan aanpassen (of niet natuurlijk): bij onze aankoopbeslissingen, keuze van vakantiebestemmingen, beroeps/werk keuze, stemmen etc. Daarmee kunnen we tenslotte aangeven in wat voor wereld we willen wonen. Tegelijk kunnen wij er ons over blijven verbazen hoe het stap voor stap zover heeft kunnen komen en hoe het kan dat wij (als burger, als consument, als werknemer of werkgever) er zo weinig van weten. Het zelfs niet lijken te willen weten. Omdat we willen kunnen vertrouwen dat de spullen die we eten, waar we op zitten en slapen en mee werken toch wel gewoon veilig zijn. Helaas is dat meestal niet zo.

Omdat er telkens meer bekend wordt over hoe onze wereld in elkaar steekt, kunnen we er iets aan gaan doen. Yumeko doet dat op het gebied van slapen. Dons van levend geplukte ganzen: no way. Giftig katoen: waarom zou je als er een schoon alternatief is? Chemisch behandelde wol: nergens voor nodig, er is een schone en veilige biologische variant.

Dat is de Story of our stuff. Wat is die van jou?

Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.30 telefonisch bereikbaar.