Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK

Gratis verzending en retour

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis*

Welk eco bedlinnen past het beste bij mij?

Welk bedlinnen past bij mij? Katoen satijn, jersey, velvet flanel of percal? Dat is een vraag die we regelmatig krijgen van klanten. Logisch eigenlijk, omdat ieder materiaal z’n specifieke eigenschappen heeft. Twijfelt u ook welk eco bedlinnen het meest geschikt is voor u? Lees dan meer over onze kwaliteiten en de eigenschappen die erbij horen, zodat u de juiste kunt maken voor een heerlijke nachtrust.

Katoen satijn bedlinnen

Katoen satijn bedlinnen

Een zachte, licht glanzende stof die vaak als boterzacht wordt omschreven door z’n gladde en soepele karakter. Katoen satijn geeft kleuren extra glans en diepte en kreukt wat minder dan percal. De katoen satijn weving kenmerkt zich door meerdere garens die heel dicht naast elkaar worden geweven in dezelfde verticale richting, waardoor een vlak, glad, licht glanzend en heel zachte stof ontstaat aan de ene kant met een wat mattere keerzijde. Wij houden erg van katoen satijn vanwege z’n heerlijke zachtheid en mooie, ingetogen glans. We hebben het dan ook al vanaf de start in het assortiment.

Yumeko’s katoen satijn heeft een ‘thread count’ van 300. Dat wil zeggen: per inch liggen er 300 garens naast elkaar. Dat zijn er veel. Het moeten daarom heel fijne garens zijn en die zorgen voor een lichte, dunne en soepele stof. Het gewicht is ca. 115 gram per m2.

Katoen satijn is echt iets voor u als u:

 • van zachte, gladde lakens houdt
 • graag het hele jaar door dezelfde lakens gebruikt
 • houdt van bedlinnen dat luxe aanvoelt
 • houdt van de lichte glans die extra diepte geeft aan de kleur

We hebben diverse kleuren katoen satijn beddengoed in de collectie: van Pure White tot aan Dark Anthracite en van Sandy Grey tot aan Rose BrownKlik hier om katoen satijn bedlinnen te bekijken.

Jersey katoen bedlinnen

Jersey bedlinnen

Denk aan uw favoriete T-shirt: zacht, comfortabel, met een beetje stretch. Erg makkelijk in onderhoud. Dat is jersey. Jersey is niet geweven, maar gebreid, waardoor het elastisch is en het moeiteloos mooi valt. U hoeft jersey niet te strijken.

Yumeko’s gekleurde jersey is een zogenaamde melange: er zijn meerdere tinten door elkaar gebruikt, wat de stof diepte geeft. Het jersey is zwaarder dan percal en katoen satijn met een gewicht van ca. 165 gram per m2.

Jersey is echt iets voor u als u:

 • houdt van het comfortabele en knuffelige gevoel van een T-shirt
 • zich leukere dingen kunt voorstellen dan uw bedlinnen strijken
 • houdt van een casual look

We bieden meerdere kleuren jersey bedlinnen aan. Klik hier om jersey bedlinnen te bekijken.

flanel-bedlinnen

Velvet flanel bedlinnen

Velvet flanel is een heerlijk zachte en warme stof van geborsteld katoen. Alleen de fijnste vezels worden voorzichtig losgemaakt, waardoor de stof zeer zacht en extra fluffy wordt.

Kies voor velvet flanel als u:

 • het snel koud heeft
 • in de koude maanden wat extra warmte kan gebruiken
 • dol bent op zachte, knuffelige stoffen die mooi vallen

We hebben meerdere kleuren bedlinnen in de velvet flanel collectie, zoals Light Grey, Light Blue en Stone BrownKlik hier om de velvet flanel collectie van Yumeko te bekijken.

Percal katoen bedlinnen

Percal bedlinnen

Zachte, knisperende stof die uitstekend geschikt is voor mensen die het gauw warm hebben in bed. Percal voelt koel aan op de huid. Percal kreukt wat meer dan andere wevingen, maar de liefhebbers van het materiaal houden daar juist van. Percal is erg dicht geweven, in platbinding, en medium qua gewicht. Het is glad en stevig en gaat lang mee. Een mooie crispy stof ideaal voor warme slapers en warme nachten.

Yumeko percal heeft een thread count van 300. Deze fijne garens zorgen voor de mooie, zachte stof. Percal is wat zwaarder dan katoensatijn.

Percal bedlinnen zou uw favoriet kunnen zijn als u:

 • het vaak warm heeft ’s nachts of tijdens warme jaargetijden
 • van koele, crispy lakens houdt
 • grootmoeders bedlinnen mooie herinneringen oproept
 • houdt van goede basics die makkelijk zijn in onderhoud

 Het percal beddengoed bieden we in meerdere kleuren aan. Klik hier om percal bedlinnen te bekijken.

Bestel een gratis sample

En als u het niet zeker weet welke stof u het lekkerste vindt, dan kunt u bij Yumeko ook een gratis stofsample aanvragen, stuur ons dan een mailtje door op deze link te klikken.

Mocht u aan de hand van dit blog nog vragen hebben of advies willen, kunt u ook contact opnemen met onze deskundige en zeer vriendelijke klantenservice. Dit kan telefonisch via 020 754 91 22 of klik hier om een e-mail te sturen.