Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK
Grannies chunky knit plaid lima Grannies chunky knit plaid lima Grannies chunky knit plaid lima Grannies chunky knit plaid lima x
Grannies chunky knit plaid lima

€ 349,-

De zachte merino chunky knit plaids van Yumeko

PRACHTIGE PLAIDS, HANDGEMAAKT DOOR OMA’S IN PERU

Deze merino wollen plaid is zacht, warm en staat prachtig op uw bed of bank. Wikkel uzelf in de heerlijk zware, chunky knit wollen plaid en u wilt voorlopig niet meer opstaan.

THE MAKING OF

Maar u geniet niet alleen van de kwaliteit, ook het verhaal erachter is bijzonder. De chunky knit plaids zijn namelijk stuk voor stuk handgemaakt door een Peruviaanse ‘oma’, oftewel abuela. Deze oudere vrouwen zijn meestal alleenstaand, vaak eenzaam en moeten rondkomen van een schamel pensioen. Dit ‘oma plaid project’ heeft Yumeko opgestart in samenwerking met WorldGranny, een stichting die wereldwijd oudere vrouwen ondersteunt en uit hun isolement haalt.

Dankzij het maken van deze plaids krijgen de abuelas een aanvulling op hun pensioen, vinden ze gezelligheid bij elkaar en leren ze nieuwe vaardigheden. De vrouwen kunnen allemaal fantastisch breien, maar kenden niet alle steken die de Nederlandse ontwerpster voor het patroon had bedacht. Ook waren de benodigde breipennen (formaat gigantisch) niet in Peru verkrijgbaar en moesten vanuit de Verenigde Staten worden besteld en toegezonden. Kortom, het is geen eenvoudig project, maar wel een project waar Yumeko heel trots op is.

SCHAPEN UIT DE HOGE ANDES

De wol voor de chunky knit plaids komt van merinoschapen die vrij grazen in de hooglanden van Peru onder begeleiding van een herderin. Zo kleinschalig dat een biologisch certificaat niet haalbaar is, maar Yumeko says: meer dan OK.

Biologischer kan eigenlijk niet, in een omgeving waar vervuiling nog niet bestaat. De plaids worden opgerold bij u thuis bezorgd, bij elkaar gehouden door prachtig tuigje van plantaardig gelooid leer. Zo kunt u uw wollen plaid ook makkelijk meenemen op een picknick of naar uw vakantieadres. Wat wel iets is om rekening mee te houden, is dat wol pluist. De plaid is daarom minder geschikt voor een bank in een donkere kleur. Hetzelfde geldt voor uw kleding.

LIMA

De chunky knit plaid Lima heeft lange franjes en een symmetrisch ontwerp met korte franjes. De Lima plaids zijn gemaakt door Maximiliana, Mercedes, Jenny, Enma, Bertha, Benigna, Lilia, Rosario en Lidia. Petje af voor deze oma’s, want ze hadden nog nooit op bestelling gewerkt en sommige steken of patronen moest de Nederlandse ontwerpster via Skype aan hen uitleggen.

Geen plaid zal exact dezelfde afmetingen of gewicht hebben, want het is nu eenmaal handwerk en de ene abuela zal net iets strakker breien dan de andere. Maar elk exemplaar is een kunstwerk, gemaakt met twee ingrediënten uit Peru: toewijding en de mooiste merinowol.

Wollen deken grey / white
€ 59,95
incl. BTW
Cashmere plaid melange brown
€ 399,-
incl. BTW
Wollen kruikzak dark brown / white
€ 29,95
incl. BTW