Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK

Gratis verzending en retour

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis*

Stenen tandenborstelbeker

€ 17,95

Stenen tandenborstelbeker

1 Review

Mooie, handgemaakte spekstenen tandenborstel beker uit India. Het donkergrijze speksteen is 2 miljard jaar oud en doet het goed in elke badkamer. Door het gaatje in de bodem loopt overtollig water makkelijk weg. Door het contact met water en zeep zal het speksteen permanent donkerder kleuren. Een bewijs dat het materiaal leeft. We laten de badkameraccessoires maken in een fairtrade werkplaats in Agra, India. Meer lezen

sale
Speciale prijs
€ 14,36
incl. BTW
Normale prijs
€ 17,95
incl. BTW
Demo
  • Betaal direct, achteraf of gespreid
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis retourneren binnen 14 dagen
  • Klanten geven Yumeko 9/10
  • MateriaalSpeksteen
  • ProductielandIndia
Bekijk alle specificaties

Stenen tandenborstelbeker van Yumeko

HANDGEMAAKTE SPEKSTENEN TANDENBORSTELBEKER

Van buiten zacht en glad, vanbinnen ongepolijst en wat ruwer: deze mooie ronde beker gebruik je voor je tandenborstel en tandpasta. Door een gaatje in de bodem loopt water makkelijk weg. De beker van speksteen is exclusief voor Yumeko ontworpen en gemaakt. In een kleinschalige werkplaats in India werd deze stenen tandenborstelbeker met de hand gehouwen, gepolijst en gekerfd. Natuurlijk wordt daar volgens fairtrade-normen gewerkt en streng toegezien op de werkomstandigheden.

HARD EN ZACHT TEGELIJK

Speksteen is een natuurlijke, zachte steen die in verschillende kleuren en vormen in India voorkomt. In een werkplaats in Agra, de stad van de Taj Mahal, worden de badkameraccessoires gehouwen, gepolijst en gekerfd. Dit vraagt niet alleen om kracht, maar ook om nauwkeurigheid en creativiteit. De voorwerpen zijn solide en zwaar, maar tegelijkertijd hebben ze een zachte, ronde vorm en voelen zijdezacht aan. Daardoor zijn ze zowel stoer en mannelijk als zacht en vrouwelijk, modern en tegelijkertijd tijdloos.

HEEL OUD

Speksteen is een stollingsgesteente dat meer dan twee miljard jaar geleden in de aardkorst werd gevormd. Omdat het voor een groot deel uit talk bestaat, is het makkelijk te bewerken en voelt het zo heel zacht aan. Toch lijkt de hardheid van de steen op die van marmer. Speksteen wordt donker wanneer het in aanraking komt met water en dit effect trekt weer weg bij het opdrogen. Wel kan het oppervlak permanent donkerder kleuren onder invloed van zeep, wat het materiaal eigenlijk nog warmer en levendiger maakt.

EERLIJK GEMAAKT

De werkplaats waar de producten worden gemaakt is ruim vijftien jaar geleden opgericht. Er werken inmiddels zo’n honderd – voor een groot deel – mannen. Vrouwen zijn weer in de meerderheid op de kwaliteitscontrole- en verpakkingsafdeling. Om deze prachtige badkameraccessoires te kunnen importeren en verkopen, werkt Yumeko samen met een bedrijf dat lid is van de World Fair Trade Organization. De omstandigheden waaronder de mensen werken is een belangrijk aandachtspunt in de werkplaats. Er zijn dan ook maskers tegen het stof en afzuigsystemen. Ook is er voor de werknemers medische zorg, training en krijgen ze een eerlijk loon.

Gastendoekjes pure white - 4 st
€ 22,95
incl. BTW
Gastendoekjes warm taupe - 4 st
€ 22,95
incl. BTW