Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK

Onze samenwerking met Green Story

Met trots introduceren wij Green Story: bij elk product tonen wij voortaan welke impact u maakt met de aankoop van dit product. Zo ziet u gelijk welke bijdrage u levert aan een schonere wereld. Green Story is een onafhankelijke partij die een analyse heeft gemaakt van verschillende materialen. Daarbij hebben ze gekeken naar de twee volledige ketens: zowel het groeien van de katoenplanten en het vlas als het verwerken tot beddengoed en het vervoeren naar ons magazijn in Nederland. 

Constant op zoek naar verbetering
Bij Yumeko zijn we steeds bezig om onszelf en onze producten te verbeteren. Door beddengoed te verkopen willen wij namelijk zoveel mogelijk impact maken op milieu, mens en dier. Om te weten hoe we kunnen verbeteren, moeten we eerst weten wat onze invloed is. Daarom hebben we samen met Green Story de impact van ons katoen, linnen en tencel in kaart gebracht. De uitkomst daarvan kunt u voortaan zelf zien wanneer u een product selecteert.

Hoe werkt het?
Green Story gaat te werk door naar onze volledige productieketen te kijken. Om te beginnen kijken zij naar onze plantages en boerderijen, om vervolgens te kijken naar de verwerking van onze producten en te eindigen bij het vervoer naar ons magazijn in Nederland. Aangezien Green Story een externe partij is kunt u ervan uitgaan dat deze analyses volledig transparant en eerlijk gemaakt worden.

Impact van uw favoriete beddengoed
Bent u benieuwd wat de impact is van uw favoriete beddengoed? Dit kunt u dus vanaf nu gemakkelijk zelf zien! Kijk bijvoorbeeld eens bij ons katoen satijn, percal, en jersey.

Meer informatie over Green Story kunt u vinden door hier te klikken. 

 

 

 

Een langer leven voor uw dekbed

We spenderen ongeveer 1/3 van ons leven in bed. Investeren in kwaliteit is dan dus ook geen overbodige luxe. Een dekbed van hoogwaardige en natuurlijke materialen slaapt niet alleen lekkerder maar is ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan de synthetische exemplaren. Naast een goede kwaliteit is eveneens onderhoud van belang voor een langere levensduur. We hebben een aantal onderhoudstips voor u op een rijtje gezet.

ALGEMENE TIPS

  1. Een dekbed neemt al snel de vorm van uw lichaam aan en bij het ontwaken eindigt het als een verfrommelde prop op het voeteneind. Schud het dekbed daarom goed op om de vormen en vouwen eruit te krijgen. Bovendien kan zo het vocht van de nacht eruit en blijft uw dekbed langer mooi.
  2. Wanneer u uw bed opmaakt, doe dit dan het liefst met het dekbed naar achteren geklapt. Zo kan het gedurende de dag luchten en ontstaat er geen warme plek waar huismijt zich kan settelen.
  3. In het algemeen geldt dat het goed is om de slaapkamer goed te ventileren. Denk aan het openzetten van een raam of deur, zodat overtollig vocht weg kan.

MET REGELMAAT

  1. Door uw overtrek regelmatig te verschonen zorgt u ervoor dat uw dekbed langer fris blijft. Bij Yumeko raden wij aan uw dekbed elke week te verschonen.
  2. Het is ook goed om uw dekbed af en toe te luchten op een frisse en droge plek. Niet voor niks ziet u bij de jaarlijkse lente schoonmaak veel dekbedden buiten hangen. Doe dit met regelmaat en uw dekbed blijft langer fris. Let er wel op dat het dekbed niet in de volle zon hangt. Hierdoor kan het vulmateriaal beschadigen door uitdroging. Vermijd ook het gebruik van een mattenklopper of iets vergelijkbaars. Hiermee kunt het product beschadigen waardoor bijvoorbeeld vulmateriaal door de hoes naar buiten komt. 

BIJ HOGE UITZONDERING

  1. Een dekbed kan gewassen of gestoomd worden, afhankelijk van het vulmateriaal. Voor alle dekbedden adviseren we professionele reiniging. Ook omdat een dekbed vaak te groot is voor een gemiddelde wasmachine.
  2. Dons en wol zijn sowieso niet geschikt om thuis te reinigen, ga hiervoor naar een professionele wasserette of stomerij. Linnen en tencel kunnen in principe in de wasmachine, maar let hierbij op de capaciteit van je machine. Als het dekbed te veel op elkaar geplakt zit heeft het wassen alsnog weinig effect.

Door uw dekbed goed te onderhouden behoudt het materiaal zijn kwaliteit waardoor het vele jaren mee kan gaan. Dit is goed voor de portemonnee maar ook duurzamer. Ook is het zo dat wanneer een dekbed goed onderhouden is, het beter gerecycled kan worden. Bent u al bekend met onze recycle service?

Toe aan een nieuw dekbed? Dan helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze! Neem gerust contact op met onze klantenservice via 020 754 9122 of [email protected].

 

 

 

 

 

Internationale Dag van de Slaap. Hoe goed slaapt u?

Bent u zich ervan bewust hoe veel maar ook hoe goed u slaapt? Het is vandaag de Internationale Dag van de Slaap, het perfecte moment om hier eens goed over na te denken. Want zoals u vast wel weet is een goede nachtrust erg belangrijk. Wij hebben aantal tips voor een goede nachtrust voor u op een rijtje gezet.

OVERDAG 
Wanneer u overdag voldoende beweegt, zal het ’s avonds makkelijker zijn om in slaap te vallen. Ook zal de totale kwaliteit van uw slaap beter zijn. De voornaamste reden dat wij slapen is zodat ons lichaam zich kan herstellen. Hoe ‘uitgeputter’ u bent, hoe beter uw slaap dus zal zijn. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen raadt aan om minstens 30 minuten per dag te bewegen.

’S AVONDS
Het is verstandig om elektronische beeldschermen te mijden, of in ieder geval te beperken, voordat u gaat slapen. Dit scheelt niet alleen energie (u hoeft uw tablet, telefoon etc. minder vaak op te laden), het is ook beter voor uw slaap. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Daarnaast doet u er goed aan om geen koffie te drinken voor het slapen gaan. Cafeïne blijft tot wel 6 uur actief in het lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat u moeilijker in slaap komt en ook onrustiger slaapt.

KLIMAAT EN OMGEVING 
Een lagere kamertemperatuur zorgt voor een lagere lichaamstemperatuur en zo krijgt je lichaam de natuurlijke behoefte om te gaan slapen. Zo is uit onderzoek gebleken dat mensen die met het raam open slapen, beter slapen en zich de volgende dag beter uitgerust voelen dan mensen die met het raam dicht slapen. Wel is het belangrijk om uw voeten goed warm te houden. Wanneer u koude voeten heeft zal het lastiger zijn om in slaap te komen. Onze alpaca bedsokken lenen zich hier perfect voor.

Ook helpt het om uw lichten alvast een beetje te dimmen voordat u gaat slapen. Uw biologische klok krijgt hierdoor een extra steuntje waardoor u zich gemakkelijker moe zal voelen.

Slaap lekker!

De voordelen en impact van linnen

Onze nieuwe kleur linnen almond brown staat sinds vandaag live. En trots dat we zijn op deze toevoeging aan de linnen collectie! En niet alleen vanwege de kleur maar juist ook vanwege het duurzame karakter van linnen. Impact maken staat namelijk voorop bij Yumeko. Daarom zijn we continue op zoek naar duurzame stoffen die een kleine ecologische voetafdruk hebben maar ook heerlijk aanvoelen. Linnen is er hier een van. De stof heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen: 

  1. Linnen wordt gemaakt van vlas. Vlas is een sterke plant die weinig natuurlijke vijanden kent, zoals insecten of ziektes. Om die reden heeft vlas weinig tot geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig. Dit zorgt ervoor dat er geen nare bestrijdingsmiddelen in de natuur terecht komen wat natuurlijk weer goed is voor milieu, mens en dier.
  2. Om vlas te veranderen in linnen, is er zo’n 116 liter blauw water nodig om 1 kilo Yumeko-linnen te maken. Dit is 90% minder water dan nodig zou zijn voor 1 kilo beddengoed van regulier (niet biologisch) katoen. Ook groeit ons linnen in waterrijke gebieden waardoor er minder kunstmatig water gebruikt wordt. 
  3. Het vlas groeit in West-Europa, dit betekent dat de regels en controles op milieubelasting en arbeidsvoorwaarden streng zijn en dat daarnaast de kwaliteit van het linnen erg hoog is.

COLLECTIE VAN PLANTAARDIGE MATERIALEN
Linnen is niet alleen heel geschikt als bedlinnen maar behoort samen met tencel en kapok tot onze drie toppers als het gaat om natuurlijke en plantaardige vulmaterialen. In 2018 hebben we 1.302 kg tencel gebruikt, 560 kg kapok en 11 kg linnen, als vulling voor onze kussens en dekbedden. Mensen die geen dierlijke materialen willen gebruiken, hebben dankzij deze materialen een alternatief op de synthetische opties!

NATUURLIJK VERSUS SYNTHETISCH 
Synthetische materialen worden veelal gemaakt van aardolie. Bij deze winning komen giftige stoffen vrij die schadelijk zijn voor milieu, mens en dier. Daarnaast laten synthetische materialen door de tijd microplastics los. Dit zijn kleine plastic deeltjes die niet oplossen en schadelijk zijn voor de natuur en voor de dieren die het inslikken.

Gelukkig kan het ook anders, kijkend naar onze collectie van plantaardige materialen. Bent u benieuwd naar onze collectie van plantaardige materialen? U vindt de collectie hier.

 

 

 

 

 

 

Hoe zit het met de plastic verpakking van Yumeko producten?

Het is een welbekend probleem, al dat plastic. Gelukkig worden we ons meer en meer bewust van dit probleem en dragen steeds meer mensen actief bij aan het recyclen van plastic. Daarnaast worden er maatregelen genomen om het gebruik van plastic te minimaliseren en wordt er gekeken naar alternatieven voor plastic.

PLASTIC DILEMMA
Bij Yumeko juichen we dit natuurlijk van harte toe en volgen we ontwikkelingen op de voet. Maar hoe zit het dan met de plastic verpakking van Yumeko producten? Deze - terechte -vraag krijgen wij regelmatig van klanten. Dit blijft een lastig dilemma. Vandaar deze blog. Wij geven graag meer duidelijkheid over onze beweegredenen. 

DE REIS VAN UW PRODUCT
Voordat een Yumeko product bij u wordt afgeleverd, heeft het al een lange reis afgelegd. Wij gaan voor onze producten op zoek naar de mooiste en meest duurzame materialen. Waarbij wij ook vinden dat de productie zo veel mogelijk moet plaatsvinden in de landen van herkomst. Zodat de mensen er daar ook aan kunnen verdienen en een eerlijk loon ontvangen. Dit betekent dat onze producten worden geproduceerd in verschillende delen van de wereld. Zo halen wij bijvoorbeeld ons biologische katoen uit India. Hier groeit in onze optiek, het beste biologische katoen.

Na de productie worden de producten in grote (veelal vieze) bulk-containers per schip vervoerd naar de haven van Rotterdam. Vervolgens gaan ze op transport naar ons magazijn, om vanuit daar naar onze klanten te worden verstuurd. Voor ons is het belangrijk dat wij onze producten netjes en in goede orde afleveren. Het risico dat onze producten niet in de juiste staat worden geleverd en in het ergste geval opnieuw gemaakt moeten worden, vinden wij verre van duurzaam. Plastic neemt dit risico grotendeels weg.

PLASTIC ALTERNATIEVEN
Uiteraard vinden wij dat het anders moet, plastic past immers niet bij onze duurzame overtuiging. Vandaar dat we uitvoerig hebben gekeken naar verschillende alternatieven zoals bijvoorbeeld biologisch afbreekbare materialen. Helaas zijn de alternatieven momenteel niet sterk genoeg om een lange reis te doorstaan en onze producten te beschermen. Om die reden kiest Yumeko voor PP5 plastic. PP5-plastic is van hoge kwaliteit zodat het goed te recyclen is. Daarmee leggen we dus ook een stukje verantwoordelijkheid bij onze klanten. 

HET KAN ALTIJD BETER
Yumeko is en blijft actief op zoek naar een vervanger voor P55 plastic. Dit doen wij door de ontwikkelingen binnen de industrie goed in de gaten te houden. Wij staan ook altijd open voor feedback en nieuwe ideeën. Het begrip van onze klanten betekent veel voor ons. Samen zullen wij blijven zoeken naar duurzame alternatieven die bijdragen aan een mooiere en schonere wereld!

 

 

 

 

 

Blog