Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK
Relaxation Day: 8 perfecte slaaptips van Yumeko

Relaxation Day: 8 perfecte slaaptips van Yumeko
Op 15 augustus vieren wij Relaxation Day. En heerlijk relaxen kunt u zeker met Yumeko. Naast het maken van prachtig bedlinnen, zijn wij ook op het gebied van slapen expert. Want soms is er naast het perfecte bedlinnen net even iets meer nodig voor een goede nacht slaap. In onze blog geven wij u de perfecte slaaptips. 

1. Kies beddengoed wat bij u past
Welk bedlinnen past bij mij? Dat is een vraag die we regelmatig krijgen van klanten. Logisch eigenlijk, omdat ieder materiaal z’n specifieke eigenschappen heeft. Twijfelt u ook welk eco bedlinnen het meest geschikt is voor u? Lees dan meer over onze kwaliteiten en de eigenschappen die erbij horen in onze blog: Welk eco bedlinnen past het beste bij mij?

2. Wissel mee met de seizoenen
Het wordt vaak onderschat maar het is echt zinvol om uw dekbed om te wisselen met de seizoenen. Door uw winterdekbed bijvoorbeeld in te wisselen voor een zomer dekbed slaapt u daadwerkelijk beter. Namelijk, als de lichaamstemperatuur laag is, heeft het lichaam niet zoveel energie nodig om op gang te blijven. En u raad het al, bij een hoge temperatuur is dit dus ook omgekeerd. Te veel warmte heeft dus een negatieve invloed op uw slaap. Yumeko heeft een divers assortiment aan dekbedden voor verschillende seizoenen. Zo hebben wij prachtige dekbedden van wol en dons maar ook plantaardige stoffen zoals tencel en kapok.

3. Kleur in de slaapkamer
Onbewust worden we beïnvloed door de kleuren om ons heen. Kleur is emotie en kleuren spelen een grote rol in hoe wij ons voelen. Yumeko dook in de Feng Shui kleurenleer. De juiste kleurbalans in uw slaapkamer zorgt er namelijk echt voor dat u beter slaapt. U leest het in onze blog: Kies voor kleur in de slaapkamer!

4. Geef slaap prioriteit
Slaapgebrek kan nare gevolgen hebben zoals koppijn, een slecht humeur en in het ergste geval zelfs depressie. Neem daarom het slapen serieus. Voldoende slaap is de basis voor een gezond en gelukkig leven. Het zorgt ervoor dat uw lichaam zich herstelt en u de volgende dag weer fris aan de dag begint. Reserveer daarom ook minimaal 8 uur slaap per nacht.

5. Vermijd schermtijd
Het beste is om twee uur voordat u gaat slapen alle schermen uit te doen. Het zorgt er namelijk voor dat het biologische ritme in de war wordt geschopt. Hierdoor wordt minder melatonine aangemaakt en dit zorgt ervoor dat u minder goed en snel in slaap komt. Dus weg met die schermen en lees bijvoorbeeld een boek voor het slapen gaan!

6. Ga voor decafé
Cafeïne heeft een stimulerend effect en houdt u wakker. Ook in de nachtelijke uurtjes. Dit kan zorgen voor aardig lange plafonddiensten en dat is vervelend. Drink daarom ’s avonds liever geen koffie of kies voor decafé. Tegenwoordig net zo lekker!

7. Ritme is key!
Mensen met een onregelmatig werkschema zullen het vast wel weten. Een onregelmatig ritme zorgt ervoor dat je biologische ritme wordt verstoord. Kies er daarom voor om op vaste tijden naar bed te gaan maar ook om op te staan. Ook al is het nog zo verleidelijk om in het weekend lekker lang te blijven liggen.. Wanneer u vroeg op staat, heeft u ook meer aan uw dag!

8. Blijf in beweging
Sporten is goed voor de gezondheid. Het zal u dan ook niet verbazen dat u beter slaapt wanneer u hebt gesport. Het lichaam is dan namelijk uitgeput en wil zichzelf herstellen door middel van een goede nachtrust. Geen tijd om te sporten? De Nederlandse Norm Gezond Bewegen raadt aan om minstens 30 minuten per dag te bewegen. Deze 30 minuten haalt u al snel wanneer u de fiets pakt naar werk of nog een rondje loopt voor het slapen gaan!

Het verschil tussen biologisch en regulier katoen

Katoen is verreweg het meest gebruikte materiaal om beddengoed en andere textiel van te maken. Helaas kleven er wel een aantal nadelen aan deze populariteit. Veel mensen weten dit niet maar de productie van regulier katoen is niet bepaald schoon. Tijdens het hele proces worden allerlei chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Van kleurstoffen, ammoniak tot aardolieproducten, glansmiddelen en beruchte gifstoffen. Alles zit erin verwerkt.

Uiteraard is dit niet in het voordeel van de flora en fauna. De productie van regulier katoen heeft dan ook nare gevolgen voor de verbouwings- en productie omgeving. De chemicaliën putten de bodem uit, het grondwater wordt vervuild en de lucht wordt er niet schoner op. Daarom trekt Yumeko aan de bel!

Want het kan ook anders. Door alleen met biologisch katoen te werken komt er geen vervuiling aan te pas en wordt flora en fauna niet beschadigd. Ons GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat garandeert dat ons katoen puur biologisch is. De hele keten, van katoenplant en tot dekbedovertrek en dekbed, voldoet aan de strengste biologische eisen. Wij en u kunnen er zeker van zijn dat er schoon wordt geproduceerd van de boerderij tot aan uw slaapkamer.

We gebruikten 22.300 kg biologisch katoen in 2018. Ten opzichte van gewoon katoen betekent dat 21.992 kg minder gif waardoor bijna 223 miljoen liter water schoon en onvervuild is gebleven.

Naast dat ons biologische katoen de zogeheten ‘katoendorpen’ voorkomt, krijgen al onze katoenboeren eerlijk loon en is kinderarbeid ten strengste verboden. Ons Indiase katoen is verbouwd door ongeveer 280 boeren die hiermee een basisinkomen voor hun gezin hebben verdiend. Ruim 300 fabrieksarbeiders en andere werkers zijn werkzaam in onze katoenketen en ontvangen daarvoor een Fair Trade eerlijk loon.

Bovendien is het energieverbruik 62% lager bij biologisch katoen; 5800 megajoule per ton. Ook is er maar de helft aan water (oppervlaktewater en grondwater) nodig bij het productieproces. Er wordt vooral 'groen' water gebruikt, zoals regenwater en vocht uit de aarde (Bio journaal, 2016).

Wilt u zich ook inzetten voor mens, dier en milieu? Koop dan alleen biologisch katoen. U kunt biologisch katoen herkennen aan verschillende certificaten. En letten op certificaten is hard nodig. Zo noemen sommige merken hun kleding al biologisch wanneer hier maar 5% van de katoen biologisch gewonnen is. Niet helemaal eerlijk dus!

Yumeko beschikt zelf over een Fairtrade en GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat. Daarnaast is er het IVN Best keurmerk (Internationaler Verein Naturtextilien). Dit keurmerk richt zich eveneens op ecologische waarden en bevat net als GOTS een sociale paragraaf. De Fair Wear Foundation richt zich niet op biologische textiel, maar gaat na of kleding op een ethische en sociaal acceptabele manier is geproduceerd. Dat betekent dat de organisatie strijdt tegen bijvoorbeeld kinderarbeid en zich inzet voor goede sociale omstandigheden waaronder textiel gemaakt wordt.

Voor meer keurmerken als het gaat om verantwoord biologisch katoen kunt u altijd de Keurmerkenwijzer raadplegen!

Nieuwe kleuren badgoed!

Onze badgoedcollectie is vernieuwd! Naast de bestaande kleuren is onze collectie aangevuld met nieuwe kleuren: Sea Green, Dusty Rose, Misty Grey en White Sand. Prachtige, zachte kleuren die uw badkamer een warm, chique en eigentijds karakter geven. En bovendien uitstekend zijn te combineren met onze bestaande kleuren (Pure White, Dark Grey en Warm Taupe). Bekijk de gehele collectie nu op onze website!

       

Speel met onze verschillende kleuren en tover uw badkamer in mum van tijd om in uw droombadkamer. Combineer kleuren als Sea Green met onze Pure White of ga voor zacht en romantisch met Dusty Rose en White Sand. Voor meer inspiratie over hoe kleuren te combineren kunt u ons volgen op Instagram en Pinterest. Op deze kanalen zullen wij u verrassen met de mooiste combinaties.

Mix en match voor het leukste resultaat!

In de slaapkamer kunt u kiezen voor allerlei stijlen. Van een romantische sfeer, een strakke stijl, industrieel of juist klassiek. Noem het maar op! Maar wist u dat de kleur van uw beddengoed hier ook een grote rol bij speelt?

Kleuren hebben namelijk allen hun eigen betekenis. Zo zal u wit vaak associëren met rust en veiligheid maar zien mensen blauw vaak weer als een relaxte maar toch ook koude kleur. Uit eigen ervaring weten wij dat het combineren van kleuren goed kan werken, mits deze kleuren goed bij elkaar passen. Dit betekent dat zij gelijk aan elkaar moeten zijn in plaats van dat het elkaars tegenpolen zijn. Ook werkt het goed om toon-op-toon kleuren te combineren. Dit zijn verschillende tonen, zoals licht en donker, van dezelfde kleur.

Smaak kan natuurlijk bij iedereen verschillen, daarom geven wij u de basistips voor het combineren van kleuren. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt ;-).

Zo zijn pastelkleuren een goede match in de slaapkamer. Aangezien deze kleuren warm en zacht zijn, kan bijna elke pastelkleur wel worden gecombineerd. Maar ook groene kleuren zoals onze Jade Green en Misty Green zijn een goede match. Wanneer u meer houdt van donkere kleuren in de slaapkamer raden wij u aan om onze Dark Grey en Misty Grey te combineren.

Daarnaast brengen natuurlijke tinten een avontuurlijke maar stabiele sfeer in de slaapkamer. Niet voor niks baseerden wij onze linnen collectie op kleuren uit de natuur. Onze Pure White combineert perfect met de andere kleuren uit onze linnen collectie.

Of wat dacht u van een andere kleur hoeslaken dan uw overtrekset? Het combineren van kleuren en mixen van onze producten zijn eindeloos!

Ook buiten de slaapkamer kunt u mixen & matchen. Want onze heerlijk zachte badjassen zijn er in verschillende kleuren. Matchend aan de ontbijttafel in dezelfde badjas of liever ton sur ton?

Maak uw slaapkamer zomerklaar!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat de dikke winterdekbedden en de plaids de kast in kunnen. Het is weer tijd voor lichte en luchtige stoffen! Yumeko zet een aantal summer essentials voor u op een rijtje.

Allereerst is het fijn om de wat donkere kleuren in te wisselen voor zwoele zomertinten. Zo vinden veel mensen frisse en lichte tinten mooi in de zomer. Zoals poeder en pasteltinten. Uw slaapkamer krijgt hierdoor gelijk een zomerse uitstraling. Kies voor luchtig linnen of knisperend percal en combineer onze verschillende kleuren!

Natuurlijk mag hier een mooi zomerdekbed niet bij ontbreken. Door uw winterdekbed in te wisselen voor een zomer dekbed slaapt u daadwerkelijk beter. Namelijk, als de lichaamstemperatuur laag is, heeft het lichaam niet zoveel energie nodig om op gang te blijven. En u raad het al, bij een hoge temperatuur is dit dus ook omgekeerd. Te veel warmte heeft dus een negatieve invloed op uw slaap. Yumeko heeft een divers assortiment aan zomerdekbedden. Zo hebben wij prachtige zomerdekbedden van wol en dons maar ook plantaardige stoffen zoals tencel en kapok.

Wanneer u een zomerdekbed nog te warm vindt, is een laken een goede optie. Door onder een laken te slapen blijft u koel maar toch bedekt. Een linnen laken is een goede optie voor mensen die wat meer transpireren en woelen tijdens de slaap. Linnen heeft namelijk een uitstekend absorberend vermogen: linnen kan maar liefst 20 procent van het gewicht aan vocht opnemen zonder dat het klam aanvoelt.

Bent u vaak vroeg wakker door het zonlicht? Ons comfortabele slaapmasker van biologisch en fairtrade jersey katoen zorgt ervoor dat u minder last heeft van licht, zodat u langer en dieper kunt slapen. Ook handig voor in het vliegtuig!

Welke summer essential kunt u absoluut niet missen in de slaapkamer?

Blog

Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.30 telefonisch bereikbaar.