Yumeko.nl maakt gebruikt vancookies.OK

Gratis verzending en retour

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis*

Meer dierenwelzijn in de keten, dat wilt u toch ook?

Recentelijk zijn er wederom filmbeelden getoond hoe er - ondanks keurmerken en controles - zelfs in Nederland, nog onvoldoende op dierenwelzijn in de keten van dons (en vlees) gelet wordt en ethische principes met voeten getreden wordt.

Wij van Yumeko vinden deze misstanden echt afschuwelijk. Vooral omdat we denken dat dit niet een incident, maar waarschijnlijk een structureel probleem is in de sector. Op de vertoonde beelden worden dieren op een onwaardige, onethische en inhumane manier behandeld. Bij Yumeko zullen wij altijd blijven proberen om onze klanten zo verantwoord en ethisch mogelijke producten aan te kunnen bieden.

Yumeko is (onder andere) opgericht om de keten van dons (een onderdeel van de vleesindustrie) op een verantwoorde manier in te richten. Misstanden, zoals levende pluk en dwangvoeding, willen we stopzetten. Wij van Yumeko vinden dat we altijd moeten streven naar een steeds betere leefomgeving voor alle dieren in onze productieketens. Te vaak worden bestaande regels en moreel gedrag aan de laars gelapt, voor het creëren van nog meer aandeelhouderswaarde.

Wij zijn van mening dat de enige manier om eerlijke, ethische en diervriendelijke keten (een 'FairChain') tot stand te brengen, is om de industrie van binnenuit te veranderen. Zo hebben wij de laatste jaren de standaarden bij tientallen boerderijen en slachterijen weten te verbeteren en ook producenten overgehaald tot gebruik van meer verantwoord dons. En hebben we andere merken gestimuleerd om alleen nog maar verantwoord dons te gebruiken. Wij willen met Yumeko bereiken dat er alléén nog maar écht diervriendelijk dons te koop is Helaas is die weg nog lang. We willen daarmee bereiken dat ook het dierenwelzijn binnen de gehele pluimveehouderij sector beter gegarandeerd kan worden. (!!)

Wij van Yumeko streven ook naar volledige transparantie in onze ketens. Onze consumenten hebben daarbij het recht om te weten waar hun dons vandaan komt en hoe "ethisch" het verwerkt wordt. Om deze transparantie te krijgen zijn wij ook enorm afhankelijk van dierenwelzijnsorganisaties - om onze ketens steeds eerlijker en diervriendelijker te maken. We zijn dan ook dankbaar dat 'verborgen' camera's ingezet worden om misstanden aan de kaak te stellen. Klokkenluiders hebben een zeer belangrijke rol in onze democratische welzijns staat, om misstanden aan de kaak stellen en openbaar maken.


UPDATE JANUARI 2019

Inmiddels hebben wij als Yumeko constructieve gesprekken gevoerd met zowel dierenwelzijnsorganisaties als met de boeren, slachterijen en donsfabrikanten. Naar aanleiding daarvan heeft Yumeko een aantal maatregelen en nieuwe initiatieven genomen.

We zijn in overleg met donsleveranciers, slachterijen en boeren meer controles en strengere richtlijnen voor de keten overeengekomen, o.a. met betrekking tot laden en lossen van dieren. We hebben ook nieuwe ethische producten geïntroduceerd, bijvoorbeeld onze ReNew donzen dekbedden en kussens. Deze zijn gemaakt van gerecycled dons. Zo stimuleren we duurzaam gebruik van grondstoffen. We hebben ons assortiment van ganzendons verder uitgebreid, met het verantwoord biologische Downpass keurmerk, omdat we geloven in een veel hoger dierenwelzijn in de keten van dons.

Er wordt hard gewerkt aan de aanscherping en aanvulling van de Responsible Down Standard (RDS), in samenwerking met keurmerk Control Union. O.a. eenden en ganzen:

 • Krijgen meer natuurlijk daglicht in de stallen
 • Verdienen 8 uur per nacht gedempt licht
 • Stallen moeten harde vloeren hebben die droog en schoon zijn
 • Hebben de mogelijkheid om naar buiten te gaan
 • Hebben de toegang tot water voor gedragsbehoeften zoals zwemmen
 • Goede behandeling en beschermde ruimtes voor zieke dieren

Dons met RDS keurmerk nog steeds het beste alternatief

Yumeko heeft jarenlang gevochten voor een keurmerk dat verantwoord en diervriendelijker dons garandeert. Het is belangrijk dat een onafhankelijke instantie strenge controles op het gebied van dierenwelzijn binnen de dons keten uitvoert. Dit keurmerk is er sinds 2016: het Responsible Down Standard (RDS). De standaard wordt elke twee jaar herzien en aangescherpt. Yumeko was het eerste dekbeddenmerk in Nederland om het RDS keurmerk te dragen. Bij veel andere dekbedden heeft u bij donzen dekbedden geen garantie op dierenwelzijn. Koop dus altijd een dekbed of kussen met RDS keurmerk.

Op dit moment zijn de dekbedden van Yumeko met RDS keurmerk nog steeds het beste alternatief en de beste garantie dat er zo min mogelijk dierenleed in de keten zit. Helaas geldt dit zeker niet voor vele donsproducten van andere merken. Let dus op het RDS keurmerk bij het kopen van een dekbed of kussen!

Wij zijn van mening dat de enige manier om deze verandering teweeg te brengen, is om de industrie van binnenuit te veranderen. Zo hebben we de laatste jaren de standaard bij tientallen boerderijen weten te verbeteren en ook producenten van donsproducten overgehaald tot meer diervriendelijk dons.

Onze droom

Wij vinden dat de regels van het RDS keurmerk nog veel en veel strenger moeten worden. Wij zouden graag zien:

 • Dat dieren moeten altijd goed en met respect behandeld worden
 • Dat eenden en ganzen een buitenloopruimte krijgen en niet alleen maar in stallen hoeven te zitten
 • Dat er meer natuurlijk licht zou zijn in de stallen
 • Dat eenden en ganzen altijd zwemwater hebben waar ze in zouden kunnen poedelen
 • Dat er meer regels en controles zouden komen voor en op het vangen, laden en vervoeren van eenden en ganzen
 • Dat de vloeren van stallen altijd stevig, droog en schoon zijn, met vers stro
 • Dat er extra aandacht komt voor de goede behandeling van zieke dieren, niet alleen gericht op ‘verkoopbaarheid’. Er moeten ‘safe areas’ komen voor zieke dieren
 • Dat er strengere en betere regels zouden komen voor het slachtproces

We moeten werken naar een nieuwe duurzame keten voor vlees en dons, die zowel dier-, mens- en milieuvriendelijk is. Om de situatie van eenden en ganzen te verbeteren zal er een constructieve samenwerking moeten ontstaan tussen dierenwelzijnsorganisaties, boeren, slachterijen, donsverwerkers, vleesverwerkers en verkopende merken.

Maar we zijn er nog lang niet. Wij willen de standaarden voor dierenwelzijn nog véél verder verhogen om volledig diervriendelijk, verantwoorde en duurzame alternatieven aan de consument aan te kunnen bieden.

Biologisch & verantwoord ganzendons

Yumeko verkoopt sinds 2017 ook donzen dekbedden en kussens van ganzen die biologisch, diervriendelijk en loslopend gehouden worden. De ganzen leven in Duitsland, onder omstandigheden met focus op dierenwelzijn. Deze ganzendonzen dekbedden en kussens zijn gecertificeerd onder DownPass; een keurmerk met zeer strenge regels. - Bekijk hier onze DownPass dekbedden en kussens.

De Yumeko ReNew collectie - recycled dons

In 2018 heeft Yumeko innovatieve dekbedden en kussens van gerecycled dons geïntroduceerd. Hiermee verminderen we onnodig afval. Dat is beter voor het milieu. En hoeven ook minder eenden en ganzen gebruikt hoeven te worden binnen de donsindustrie. Wij geloven in een circulaire toekomst, waarin materialen van hoge kwaliteit zoveel mogelijk worden hergebruikt om de impact op mens, milieu en dier te verminderen. Zo dragen we bij aan een betere en mooiere wereld. - Bekijk onze ReNew dekbedden en kussens.

Wilt u meer weten over Yumeko?

Lees dan hier verder >>

 

Primeur: Yumeko’s recycled dons collectie

Yumeko dekbed van de recycled collectie dat door een meisje wordt gedragen

Als eerste beddengoedmerk in Nederland introduceren we een prachtige collectie dekbedden en kussens van recycled dons. De dekbedden en kussens behoren tot onze ReNew Collectie en is geheel vervaardigd van gerecycled materiaal. Hiermee verminderen we onnodig afval. Dat is beter voor het milieu. Benieuwd naar de ReNew Collectie en hoe een recycled dekbed en kussen ligt? We leggen het allemaal uit. 

Luxe dekbedden en kussens van gerecycled dons

Yumeko recycled dekbed logo

Alleen het zachtste dons van de hoogste kwaliteit wordt geselecteerd om in het luxe beddengoed te worden verwerkt. Het dons wordt grondig gereinigd en is afkomstig van kussens, dekbedden en jassen. Door het veerkrachtige dons een nieuwe bestemming te geven, draaien we de verspilling van het waardevolle dons drastisch terug.

De toekomst is circulair

De  meeste  Nederlanders slapen  onder een  dekbed  van dons, maar bijna niemand weet waar hun dons vandaan komt. En na gebruik krijgt dons vaak een enkeltje richting stortplaats of verbrandingsoven. Tot vandaag. Wij hebben een manier gevonden om dons op een hygiënische manier te recyclen, zonder concessies te doen qua comfort of kwaliteit. Wij geloven in een circulaire toekomst, waarin materialen van hoge kwaliteit zoveel mogelijk worden hergebruikt om de impact op mens, milieu en dier te verminderen. Zo dragen we bij aan een betere en mooiere wereld

Duurzaam dons van de hoogste kwaliteit

“Is het verschil tussen recycled dons en ‘normaal’ dons voelbaar?” Velen van ons waren hier benieuwd naar en we hebben het getest.  Er is geen verschil tussen gerecycled dons en ‘normaal’ dons – behalve de duurzaamheid ervan. De  dekbedden en kussens zijn superzacht, heerlijk warm, lekker luchtig en brandschoon – net als al onze andere luxe slaapkamer producten. Oftewel; alle voordelen van dons, maar dan nog beter voor de planeet.

Yumeko dekbed van de recycled ReNew collectie dat door een meisje wordt gedragen

Doe mee met de dons recycle actie

Maak de wereld nog mooier door je oude donzen dekbed en/of kussen door ons te laten recyclen. Bij aankoop van een product van de ReNew collectie, kun je je oude donzen dekbed en/of kussen terugsturen. Omdat je zo goed bezig bent, krijg je van ons 15% korting op je volgende aankoop bij Yumeko. Wij zullen ervoor zorgen dat jouw dons wordt omgezet in nieuw, luxe en duurzaam beddengoed.

Het speciale retourformulier zit in de doos wanneer het ReNew product wordt geleverd. Wil je meer informatie over het retour sturen van jouw oude donzen dekbed of kussen? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@yumeko.nl of +31(0)207549122.   

Yumeko recycled dekbed in de hei

Haal de natuur in huis

De groene kleur in de slaapkamer halen. Dat klinkt wellicht een beetje spannend, maar groen ademt natuur en zorgt voor een rustige sfeer. En dat kunnen we nou juist goed gebruiken tijdens de drukte van alledag.

Verschillende tinten groen

Groen is in zoveel verschillende tinten zoals olijfgroen, donkergroen, lichtgroen, grasgroen, appeltjes groen, pastelgroen en geelgroen. In onze collectie hebben we een aantal mooie groentinten opgenomen zoals Deep Green, Sea Green, Jade Green en Pale Green. Bekijk hier onze groene collectie.

Wat is het effect van de kleur groen?

De kleur groen is een evenwichtige kleur die we natuurlijk vooral associëren met de natuur. De kleur is niet altijd populair in onze interieurs, omdat we vaak niet weten hoe we het moeten combineren. Wij hebben juist een aantal kleurtinten uit de natuur ontwikkeld die makkelijk te stylen zijn in de slaapkamer. De kleur groen heeft niet alleen positieve effecten op de gemoedstoestand, maar brengt ook een mooie stijl en sfeer in de slaapkamer.

Groene kleuren doen denken aan de frisheid van de natuur en stralen kalmte en warmte uit. Net als de natuur benadrukt groen de rust en ontspanning als dat nodig is. In de ochtend, wanneer de eerste lichtstralen uw slaapkamer binnenkomen, zorgen groene kleuren dat je fris en opgewekt wakker wordt, ook als de ochtend nog pril is. Door verschillende tinten groen met elkaar te combineren, ontstaat er een harmonieuze sfeer.

Wil je de rust benadrukken? Combineer dan donkergroen met een lichte grijstint, zoals onze Misty Grey.  Voor een meer opwekkend en warm effect kan groen gecombineerd worden met ons Dusty Rose beddengoed. Als je jouw slaapkamer juist een wat frissere en koelere uitstraling wilt geven, kun je het beste combineren met bijvoorbeeld lichtblauw, ons Sky Blue beddengoed.

Nog een stapje verder met planten

De groene kleur in je huis integreren kan ook door prachtige planten neer te zetten. Slaapkamerplanten hebben veel voordelen voor je gezondheid. Naast het verbeteren van de luchtkwaliteit zorgen ze voor minder stress en een fijne natuurlijke geur. Wij vinden de volgende planten prettig voor in de slaapkamer: Alöe Vera, Lavendel, Jasmijn, Engelse klimop en Gouden Pothos.

Maak een mooie slaapkamer waar de natuur je uitgangspunt is. Bekijk hier onze mooie groene producten om een groene slaapkamer te stylen. En kijk hier voor inspiratie.

Inhumane behandeling van eenden moet stoppen

Vanavond 5 juli is op RTL Nieuws een item getoond met undercover beelden over de erbarmelijke behandeling tijdens het vangen en laden van eenden op eendenboerderijen in Nederland.

Wij vinden dit vreselijk! Yumeko is júist opgericht om de misstanden in de donsindustrie, zoals levende pluk en dwangvoeding, stop te zetten. We vinden het daarom ook heel belangrijk dat deze misstanden onmiddellijk en openbaar aan de kaak worden gesteld. Consumenten hebben het recht om te weten waar hun dons vandaan komt en hoe het verwerkt wordt. Daarom is het belangrijk dat dit beeldmateriaal wordt getoond.

Zoals Rob van den Dool, oprichter van Yumeko, ook al meldde bij RTL Nieuws, vinden wij deze situatie echt afschuwelijk. Vooral omdat we nu denken dat dit niet een incident, maar waarschijnlijk een structureel probleem is in de sector: dieren worden soms op een onwaardige en inhumane manier behandeld. De controles op dierenwelzijn moeten daarom nadrukkelijk aangescherpt worden. Het nodeloos kwellen van dieren is een groot mankement in onze samenleving. Dat kán en móet beter!

Wij willen met Yumeko bereiken dat er alleen nog maar diervriendelijk dons op de markt is en dat het dierenwelzijn binnen de pluimveehouderij gegarandeerd kan worden.

Op dit moment zijn de dekbedden van Yumeko met RDS keurmerk nog steeds het beste alternatief en de beste garantie dat er zo min mogelijk dierenleed in de keten zit. Helaas geldt dit zeker niet voor vele donsproducten van andere merken. Let dus op het RDS keurmerk bij het kopen van een dekbed of kussen!

Wij zijn van mening dat de enige manier om deze verandering teweeg te brengen, is om de industrie van binnenuit te veranderen. Zo hebben we de laatste jaren de standaard bij tientallen boerderijen weten te verbeteren en ook producenten van donsproducten overgehaald tot meer diervriendelijk dons.

Verantwoord dons – de Responsible Down Standard

Yumeko heeft jarenlang gevochten, samen met bijvoorbeeld outdoor merk Patagonia en onze producent Ducky Dons, voor een keurmerk dat verantwoord en diervriendelijker dons garandeert. Het is belangrijk dat een onafhankelijke instantie strenge controles op het gebied van dierenwelzijn binnen de donsketen uitvoert. We hebben daarbij ook samengewerkt met dierenwelzijnsorganisaties en partijen binnen de donsindustrie. Dit keurmerk is er nu: het Responsible Down Standard (RDS). (klik op de link om meer te lezen)

Bij het RDS keurmerk geldt een verbod op levende pluk en dwangvoeding. Er gelden strenge normen voor de goede huisvesting van eenden en ganzen o.a. met schone stallen en dagelijks vers stro, voldoende beschikbare ruimte om vrij te kunnen bewegen, rennen, staan en de vleugels te strekken. Er gelden regels voor temperatuur in de ruimtes, tegen het knippen van snavels en eisen aan de nestruimte. Daarnaast gelden strenge eisen voor voedselkwaliteit en voor de kwaliteit van vers en schoon water. Alleen als aan deze voorwaarden voldaan wordt kan het RDS keurmerk worden verstrekt. En zo hebben we bij vele tientallen boerderijen de standaarden weten te verhogen.

Yumeko maakt duurzame en verantwoorde producten

Maar we zijn er nog lang niet. Wij willen de standaarden voor dierenwelzijn nog véél verder verhogen om volledig diervriendelijk, verantwoorde en duurzame alternatieven aan de consument aan te kunnen bieden.

Yumeko biedt bijvoorbeeld sinds het najaar van 2017 ook donzen dekbedden en kussens aan van ganzen die biologisch, diervriendelijk en loslopend gehouden worden in Duitsland onder omstandigheden met focus op dierenwelzijn. Deze dekbedden zijn gecertificeerd onder Downpass; een keurmerk met strenge criteria op het gebied van dierenwelzijn. En we zijn ook bezig met het ontwikkelen van dekbedden en kussens van gerecycled dons, waardoor ook minder eenden en ganzen gebruikt hoeven te worden binnen de donsindustrie.

 

Dons is een bijproduct van de vleesindustrie

Dons is overigens een bijproduct: de eenden worden niet gehouden voor het dons, maar voor het vlees. De wens van consumenten voor nóg goedkoper vlees zorgt voor veel misstanden in de pluimveehouderij, waardoor goedkoper en op grotere schaal geproduceerd moet worden. Dons is een bijproduct dat gerecycled kan worden en wat in principe een duurzaam proces is.

De regels moeten veel strenger

Maar wij vinden ook dat de regels van het RDS keurmerk nog veel en veel strenger moeten worden. Dieren moeten goed en met respect behandeld worden.

Wij zouden graag willen dat eenden en ganzen lekker buiten zouden mogen lopen en niet in stallen hoeven te zitten. Wij zouden graag zien dat er meer licht zou zijn in de stallen. Wij zouden graag zien dat eenden en ganzen een lekker zwembad zouden hebben waar ze in zouden kunnen poedelen.

Wij zouden graag zien dat er meer regels en controles zouden komen voor en op het vangen, laden en vervoeren van eenden en ganzen. Wij zouden ook graag zien dat er strengere regels zouden zijn voor het slachtproces. De regels in de donsketen moeten sterk aangescherpt worden!

Samenwerking is cruciaal

Om de situatie van eenden en ganzen te verbeteren zal er een constructieve samenwerking moeten ontstaan tussen dierenwelzijn organisaties, boeren, slachterijen, donsverwerkers en verkopende merken. We zullen moeten werken naar een nieuwe duurzame keten voor vlees en dons, die zowel dier-, mens- en milieuvriendelijk is.

 

Wilt u meer weten over Yumeko?

Lees dan hier verder >>

 

Geheimen van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is van levensbelang. Wij willen met jouw onze geheimen delen van een goede nachtrust.

De voordelen van een goede nachtrust zijn oneindig. Binnen een paar weken merk je dat je vrolijker door het leven gaat, meer energie hebt en simpelweg gelukkiger bent. Je bent scherper en alerter tijdens de dag. Je bent minder vaak ziek, je ziet er gezonder en beter uit en hebt ook meer zin seks. En niet geheel onbelangrijk is dat je langer leeft.

Tips voor een goede nachtrust

Daarom delen wij hieronder onze geheimen voor een goede nachtrust:

 1. Zorg voor regelmaat in je leefpatroon

Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op. Door regelmaat wordt jouw lichaam op een gegeven moment automatisch moe wanneer het tijd is.

 1. Gebruik na zonsondergang geen beeldschermen

Ga niet in bed nog televisie kijken of je telefoon of tablet checken. Na zonsondergang maakt ons lichaam het slaaphormoon melatonine aan. Het blauwe licht in schermen remt de afgifte van dit hormoon. Houd de telefoon uit je kamer. De elektromagnetische straling verstoort je slaap.

 1. Creëer een oase van rust in de slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust komt. Bekijk je slaapkamer daarom eens kritisch. Is het rustgevend? Kleuren zijn een belangrijke sfeermaker in je kamer. Zorg voor voldoende ventilatie en koelte. Planten hebben een zuiverende en goede werking op de luchtvochtigheid en maken de kamer zuurstofrijk.

 1. Niet teveel alcohol, energie drank en koffie

Alcohol heeft de naam dat het mensen helpt om in slaap te komen (het bekende ‘slaapmutsje’), maar dat is een fabeltje. Het zorgt ervoor de REM-slaap -de belangrijkste fase in het slapen- continu wordt onderbroken. Cafeïne zorgt ervoor dat je lichaam het hormoon adrenaline aanmaakt.

 1. Vermijd stress in je leven

Stress haalt je slaap-waakritme onderuit, waardoor je nog slechter tegen stress kan. Doorbreek die neerwaartse spiraal door de stress aan te pakken. Ontspanningsoefeningen, meer bewegen, opschrijven wat je morgen moet regelen zodat je het niet hoeft te onthouden, problemen aanpakken en niet laten voortsudderen.

 1. Regelmatig sporten

Overdag tenminste 30 minuten flink bewegen, helpt je ’s nachts om beter te slapen.

 1. Ga op tijd naar bed

Ga voor 23:00 naar bed. Volgens de Chinese geneeskunde is het belangrijk om tussen 23:00-3:00 echt te slapen. Dit zijn de uren dat je galblaas en lever aan het werk gaan om te herstellen en te ontgiften.

 1. Creëer een bedritueel

Sluit je dag af met een ritueel. Ga in bad en drink daarna een heerlijk warm kopje kamille thee en mediteer 10 minuten. Of lees een stukje uit je boek met gedempte lichten en een kaarsje.

 1. Een goed matras en een fijne kussen

Een goed matras die niet ouder is dan 10 jaar (30.000 slaapuren), een aangenaam dekbed en een heerlijke kussen vormen de basis voor aangenaam slapen.

Natuur en milieu